MICHAŁ GOGOLA
Piwowar, degustator, technolog

FUNKCJA: TWORZENIE RECEPTUR, KONTROLA JAKOŚCI PIWA. SERCE PROJEKTU.
SPECJALIZACJA: PIWA KULTURY GERMAŃSKIEJ, GÓRNA I DOLNA FERMENTACJA.

Więcej...

Ukończył Politechnikę Łódzką, wydział Chemii Spożywczej i Biotechnologii w Zakładzie Fermentacji i Mikrobiologii. Umiejętności zawodowe zdobywał w zakładach produkcyjnych takich jak Wytwórnia Soków i Napojów Hellena, Kompani Piwowarskiej w Poznaniu, czterech gorzelniach rolniczych w Parczewie, w Goli, w Łęce Wielkiej i perełce Wielkopolski, Gorzelni Turew. Od samego początku kariery związany jest z oceną sensoryczną alkoholi. W 2002 roku zdobył certyfikat sensoryka. Od 2003 do 2007 roku uczestniczył w pracach panelu sensorycznego SAB (South African Breweries) na poziomie europejskim. Dziś jest niezależnym sędzią piwnym. W czasie pracy w Kompani Piwowarskiej współuczestniczył w przygotowaniu technologii i receptur marki Redd’s, Dog In The Fog, Gingers, wdrażając niejednokrotnie autorskie rozwiązania. Prowadził jako Projekt Manager jedną z większych inwestycji w obszarze rozlewu jakim był zakup, montaż, rozruch i oddanie do użytku nowej linii do rozlewu piwa do puszek o wydajności 100 tys. puszek/godzinę. W 2010 roku powrócił do gorzelnictwa co zaowocowało wzbogaceniem jego wiedzy sensorycznej i technologicznej. W 2012 roku założył własną firmę Sztuka Degustacji, której misją jest kreowanie na nowo kultury odpowiedzialnego spożywania alkoholu. Misję tę realizuje poprzez szkolenia sensoryczne i zawodowe dla klientów związanych z branżą alkoholową (np. Belvedere Vodka, Browar Namysłów, Destylacje Polskie, Kompania Piwowarska, Hamilton) jak i dystrybucją (Żabka, Biedronka) oraz kreowanie kultury piwnej w projekcie Browarnia Lidla realizowanym przez okres dwóch lat. Jest również twórcą wielu ciekawych receptur i technologii, współpracując na co dzień z marką SOGO.

WOJTEK KANTOR
Degustator, przewodnik, specjalista od kultury picia

FUNKCJA: AMBASADOR I PRZEWODNIK MARKI.
SPECJALIZACJA: PIWA KULTURY CZESKIEJ, DOLNA FERMENTACJA.

Więcej...

Urodził się w Tychach, piwnej stolicy Polski. Ukończył historię na Uniwersytecie Śląskim. Przewodnik turystyczny, pilot wycieczek i piwoznawca zakochany w Republice Czeskiej. Dobrze posługuje się językiem czeskim w mowie i piśmie. Autor przewodnika po Pradze wydanego w Polsce. Dobrze zna także Austrię i chętnie ją odwiedza (Wiedeń, Salzburg). Ponad 180 dni w roku spędza na terenie Czech i Austrii. Spotkanie z piwem rozpoczął wiele lat temu zajmując się po studiach historią piwowarstwa, szczególnie z terenu Czech, Moraw i Śląska. Od roku 1999 współpracuje z Tyskimi Browarami Książęcymi. Od roku 2004, czyli rozpoczęcia działalności Tyskiego Muzeum Piwowarstwa, a następnie Tyskiego Browarium, współpracuje także jako przewodnik. Autor felietonów poświęconych browarom oraz znanym piwiarniom publikowanych w periodyku „Świat Piwa”. Prowadził wielokrotnie prezentacje o piwie, jego historii i piwnych obyczajach. Twórca i konsultant wielu programów imprez turystycznych „Piwnym Szlakiem” organizowanych przez polskie biura podróży. Jako pilot i przewodnik współorganizował a także prowadził eventy i wyjazdy odwiedzając znane browary i minibrowary w Polsce, Republice Czeskiej, Austrii oraz Republice Federalnej Niemiec. Lubi piwo i piwne opowieści, bo z każdym piwem zwykle związana jest pasjonująca historia.

MATEUSZ GOLA
Miksolog, barman, barista, sędzia barmański

FUNKCJA: TWÓRCA I KOORDYNATOR PROJEKTU.
SPECJALIZACJA: PIWA SMAKOWE, DRINKI NA BAZIE PIWA.

Więcej...

Barman, barista, degustator i koneser piwa. Swój staż z gastronomią zaczął wiele lat temu po przyjeździe do magicznego Krakowa. Podczas swojej kariery zawodowej pracował w znanych restauracjach oraz cocktail barach. Ukończył kurs II stopnia SPB – Level Professional i jest aktywnym członkiem Stowarzyszenia Polskich Barmanów jako uczestnik i sędzia konkursów. Należy również do międzynarodowego stowarzyszenia baristów SCA. Jako osoba czynnie uczestnicząca w życiu barowym jest osobą obiektywnie patrzącą na trendy zmieniające się w świecie produktów alkoholowych. Obecnie pełni funkcję administratora oraz wykładowcy w Krakowskiej Szkole Barmanów. Jego specjalizacją jest kawa i piwo. Jego głównym zainteresowaniem jest subiektywna ocena organoleptyczna kawy i produktów alkoholowych, kierując się zasadą – ,,o gustach się nie dyskutuje’’ oraz ,,liczy się jakość a nie jakoś’’. Zakochany w produktach rzemieślniczych, miksologii oraz kuchni regionalnej. Jest osobą nieustannie pogłębiającą swoją wiedzę i umiejętności. Mimo pracy jako szkoleniowiec i konsultant nadal czynnie pracuje jako barman czy barista na eventach gdzie propaguje sztukę barową.

ADAM CHRZĄSTOWSKI
Kucharz

FUNKCJA: FOODPAIRING, PRODUKTY RZEMIEŚLNICZE W GASTRONOMII.
SPECJALIZACJA: PIWO W KUCHNI, PRODUKTYREGIONALNE.

Więcej...

Adam Chrząstowski specjalizuje się w zapomnianych smakach polskiej kuchni mieszczańsko-szlacheckiej. Pracował u boku mistrzów w topowych stołecznych lokalach gastronomicznych, z hotelami Rialto i Bristol na czele. Prowadził dwie restauracje w Szanghaju oraz przez 7 lat restaurację Ancora. Obecnie jest szefem kuchni restauracji Ed Red w Krakowie i Warszawie. Znany widzom Kuchni+ z programów: „Adam po pracy” oraz „Adam w sieci: patenty i triki”. W 2011 roku został wybrany przez MSZ „patronem merytorycznym działań kulinarnych podczas polskiej prezydencji w Unii Europejskiej”. Wyróżnienie to umacnia jego pozycję jako jednego z najlepszych Szefów Kuchni w Polsce.

KONRAD STAWOWCZYK
Trener personalny, kucharz

SPECJALIZACJA: KUCHNIA DIETETYCZNA

Więcej...

Związany ze sportem od najmłodszych lat, zaczynał swoją przygodę z Taekwon-do, następnie startował w ekstremalnych zjazdach rowerowych zwanych downhillem. Obecnie mocno zakręcony w temat CrossFitu, zdrowego odżywiania poszukiwacz dobrego smaku. Właściciel CrossFit Dekerta w Krakowie, teraz jak sam często powtarza – nie wyobraża sobie życia bez treningu. Jest absolwentem Szkoły Mistrzostwa Sportowego i ukończył technikum gastronomiczne. Z zawodu kucharz, miłośnik kuchni dietetycznej. Na swoim koncie ma wiele certyfikatów związanych z gastronomią. Przechodząc przez różne szczeble w gastronomi nabrał ogromne doświadczenie związane z odżywianiem, a jak wiemy 70% sukcesu w jakiejkolwiek dziedzinie sportu jest uzależnione od prawidłowej diety. W wolnym czasie degustator dobrego piwa.

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

Brak produktów w koszyku.